Προσομοιωτές

Νιώστε την αδρεναλίνη στους προσομοιωτές αγώνων πλήρους κίνησης!

Οι προσομοιωτές μας είναι οι πιο προηγμένοι στην Ελλάδα, δίνοντας στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού την ευκαιρία να βιώσουν τις συγκινήσεις των αγώνων σε ένα ελεγχόμενο, ασφαλές περιβάλλον. Εξαιρετικά ρεαλιστική εμπειρία που είναι εντελώς καθηλωτική, απορροφητική και διασκεδαστική.

Επισκεφθείτε το SimClub, τo μοναδικό κέντρο αγώνων προσομοίωσης μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα

simulators

Πως λειτουργούν οι προσομοιωτές

Ο προσομοιωτής μηχανοκίνητου αθλητισμού προσομοιώνει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, τις στροφές, τα χαρακτηριστικά διαδρομής, τις ρυθμίσεις πλαισίου καθώς και εξωτερικές επιρροές όπως η επαφή με άλλα οχήματα ή ότι μπορεί επίσης να βιωθεί σε ένα πραγματικό όχημα.

Για να νιώσει ο οδηγός αυτή την δράση κίνησης απαιτούνται ενεργοποιητές (Actuators) πολύ γρήγορης κίνησης. Δεν είναι δυνατό για κανέναν προσομοιωτή που στέκεται σε ένα μέρος να προσομοιώνει πραγματικές δυνάμεις G. Για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου δεν επιτρέπεται να κινούνται τα πεντάλ και το τιμόνι αλλά μόνο ο οδηγός, για παράδειγμα στο φρενάρισμα ο εγκέφαλος καταγράφει την ένταση στα χέρια, τις αρθρώσεις και τα αντίστοιχα μυϊκά μέρη και το αντιλαμβάνεται ως πραγματική κατάσταση.

Το ίδιο συμβαίνει με την επιτάχυνση και τη συμπεριφορά στις στροφές. Αν παρατηρήσετε το σώμα σας ενώ οδηγείτε ένα πραγματικό αυτοκίνητο θα διαπιστώσετε αυτές ακριβώς τις αισθήσεις.

Απαιτείται μεγάλο οπτικό πεδίο ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από εξωτερικές οπτικές επιρροές.

Χρησιμοποιούμε οθόνες 3 x 48 ιντσών που σε βάζουν κυριολεκτικά στη θέση του οδηγού στην κατάλληλη γωνία.
Το τιμόνι με ανάδραση δύναμης (Force Feedback) και τα αγωνιστικά πεντάλ ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο, έτσι ώστε ο οδηγός να νιώθει όλη την πληροφορία που χρειάζεται για να ελέγξει σωστά το όχημά του.